Za dve godine preneto više od 150 hiljada brojeva

Bez autora
Jun 30 2013

U Srbiji je za dve godine, od 1. jula 2011, od kako je dostupna usluga prenosivosti brojeva, izvršeno ukupno 152.688 prenosa brojeva iz mreže jednog mobilnog operatora u mrežu drugog.Svi korisnici koji žele da pređu u mrežu drugog operatora, a da pri tome zadrže svoj broj, potrebno je da prvo podnesu zahtev svom operatoru a potom onom u čiju mrežu žele da se prebace. Prenos broja mogu da ostvare i postpejd i pripejd korisnici, ukoliko nemaju dug prema svom trenutnom operatoru.

Za dve godine preneto više od 150 hiljada brojevaU Srbiji je za dve godine, od 1. jula 2011, od kako je dostupna usluga prenosivosti brojeva, izvršeno ukupno 152.688 prenosa brojeva iz mreže jednog mobilnog operatora u mrežu drugog, saopšteno je danas iz Republičke agencije za elektronske komunikacije (RATEL).

Svi korisnici koji žele da pređu u mrežu drugog operatora, a da pri tome zadrže svoj broj, potrebno je da prvo podnesu zahtev svom operatoru a potom onom u čiju mrežu žele da se prebace.

Prenos broja mogu da ostvare i postpejd i pripejd korisnici, ukoliko nemaju dug prema svom trenutnom operatoru.

Postupak prebacivanja broja u drugu mrežu traje najduže dva dana, a korisnik za ovu uslugu treba da izdvoji 200 dinara.

Takođe, pretplatnik koji je izvršio prenos broja ne može ponovo da traži prenos istog broja u periodu kraćem od tri meseca od dana kada je izvršen prenos tog broja između operatora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik